Njord Aquashipping overtar nordnorsk brønnbåtsatsing

Njord Aquashipping overtar nordnorsk brønnbåtsatsing

Kjøper sin andre brønnbåt på under en måned.

I februar ble rederiet Njord Aquashipping etablert av Frøy Kapital i forbindelse med kjøpet av brønnbåten Njord Pioner. Den kombinerte brønn- og bløggebåten på 1.500 kubikkmeter ferdigstilles nå hos Cflow i Langevåg, og settes i drift 1. mai.

En knapp måned senere har rederiet kjøpt sitt andre fartøy, en 2.800 m3 stor brønnbåt som nå bygges ved tyrkiske Sefine Shipyard. Båten er designet av NSK Ship Design og får i likhet med Njord Pioner utstyrspakke fra Cflow. Forventet levering av fartøyet er 2. kvartal 2024. Brønnbåten er kontrahert av Husøy Investeringselskap, som eies av NSK Ship Design og fiskebåtrederiet Husøy Fiskeriselskap, som igjen eies av Senjen Invest og Ervik Gruppen. De etablerte i fellesskap Husøy Investeringsselskap i 2022.

– Vi har kjøpt byggekontrakten og Husøy Investeringsselskap. Vi har gjennom flere år hatt positive erfaringer og godt samarbeid med initiativtakerne til dette brønnbåtprosjektet. Det gir trygghet for investeringen, sier Tomas Okstad, Investeringsdirektør i Frøy Kapital som står bak rederiet Njord Aquashipping.

Styreleder i Husøy Investeringsselskap, Rolf Bjørnar Tøllefsen, bekrefter at personlige relasjoner og erfaringer fra tidligere samarbeid har vært avgjørende for salget til Njord Aquashipping. Samtidig erkjenner han at forslaget om innføring av grunnrenteskatt har medvirket. Tidlig i oktober i fjor meldte han at Husøy Investeringsselskap hevet opsjonene på bygging av ytterligere to brønnbåter.

– Skatteforslaget torpederte vår masterplan om å starte et brønnbåtrederi i Nord-Norge. Vi er meget fornøyde med avtalen med Njord Aquashipping som gjør at vi kan videreføre det gode samarbeidet vi har hatt med dyktige personligheter som vi trives i selskap med, sier Tøllefsen.

Forslaget om innføring av grunnrenteskatt var godt kjent da Njord Aquashipping ble etablert og kjøpte Njord Pioner. Administrerende direktør i Frøy Kapital, Roger Granheim, mener at brønnbåtmarkedet likevel er interessant.

– Det er flere solide aktører i markedet og konkurransen er sterk, men Njord Aquashipping bygger på over 20 års erfaring i bransjen og vi forventer spennende muligheter fremover.