Volstad Maritime og Frøy Kapital danner partnerskap med langsiktig horisont

Volstad Maritime og Frøy Kapital danner partnerskap med langsiktig horisont

Konstruksjonsskipet Grand Canyon blir første felles investering for det nye partnerskapet mellom subsea-rederiet Volstad Maritime og det trønderske investeringsselskapet Frøy Kapital.

Skipet blir nå heleid av selskapet Grand Canyon Holdco, hvor Frøy Kapital eier 60 prosent. Det 127,5 meter lange konstruksjonsskipet ble levert fra trønderske Fosen Yards i 2012, og brukes i større maritime bygge-, reparasjons- og vedlikeholdsarbeider. Som en del av samarbeidsavtalen forlenges Grand Canyons nåværende time charter-avtale i Mexico.

God match

CEO Christoffer Syversen i Volstad Maritime er svært tilfreds med at partnerskapsavtalen med Frøy Kapital styrker selskapets muligheter i et spennende marked.

– Vi ser gode markedsutsikter framover, med økende etterspørsel etter konstruksjonsskip både fra den tradisjonelle olje- og gassindustrien og fornybarsektoren til havs, sier Syversen.

Volstad Maritime har drevet sine operasjoner fra Ålesund siden 1952, har et solid renomme og et erfarent management. Syversen sier selskapet nå er kapitalisert for videre vekst og vil aktivt søke muligheter i markedet.

Langsiktig samarbeid

– Partnerskapet mellom Frøy Kapital og Volstad Maritime er god match og vi ser for oss et videre langsiktig samarbeid, sier investeringsdirektør Tomas Okstad i Frøy Kapital.

– Vi har industriell bakgrunn og ønsker å bygge lønnsomme bedrifter og skape aktivitet og arbeidsplasser langs kysten sammen med sterke partnere, som Volstad Maritime, sier Okstad.