Frøy Kapital kjøper 66 prosent av OceanTech Innovation

Frøy Kapital kjøper 66 prosent av OceanTech Innovation

Frøy Kapital går inn som langsiktige eiere med mål om at det Trondheims-baserte teknologiselskapet OceanTech Innovation skal vokse videre internasjonalt og i nye markeder.

Det nye midtnorske investeringsselskapet Frøy Kapital AS kommer inn som aktiv eier og skal framover arbeide målrettet med strategi og forretningsmuligheter i tett samarbeid med selskapet og gründerne. OceanTech Innovation nådde i 2022 en omsetning på om lag 150 millioner kroner og har god lønnsomhet. Virksomheten har vokst betydelig de siste årene og ser store muligheter for lønnsom vekst i årene som kommer.

– Vi ønsker å styrke organisasjonen for å øke leveransekapasitet og fleksibilitet. Vi har ønsket oss sterkere finansielle muskler for å investere videre i utstyrsparken, øke innsatsen på salg og markedsføring mot internasjonale kunder og utforske de nye mulighetene innen både offshore vind og offshore akvakultur, sier daglig leder Bernt Schjetne.

Den riktige erfaringen og kompetansen

Med Frøy Kapital med på laget er sjansene for å lykkes med dette betydelig styrket.

– Vi setter pris på tilliten og muligheten til å jobbe med et offensivt teknologiselskap her i Midt-Norge. Vi gleder oss til å ta fatt på en sjelden mulighet til å videreutvikle en sterk aktør innen bærekraftige levetidsforlengelser av plattformer i et globalt offshoremarked, samt i nye og spennende segmenter, sier adm. direktør Roger Granheim i Frøy Kapital.

– Frøy Kapital har den riktige erfaringen og kompetansen samt en sammenfallende visjon med dagens eiere om videre utvikling av selskapet, og er derfor den riktige partneren for OceanTech Innovation, fastslår daglig leder Bernt Schjetne.

Dagens aksjonærer har stor tro på selskapets framtidsutsikter, og blir med videre som betydelige medeiere. Frøy Kapital får en eierandel på 66 prosent etter at transaksjonen er gjennomført.

– Vi er imponert over utviklingen selskapet har hatt siden etableringen i 2017, og vil bygge videre på det som er skapt av de ansatte og gründerne. Vi vil søke å tilføre supplerende kompetanse, nettverk og finansielle ressurser for videre vekst og utvikling, inkludert mulige oppkjøp, sier finansdirektør Hege Aasen Veiseth i Frøy Kapital.

 

OM OCEANTECH INNOVATION

OceanTech Innovation har hovedkontor i Trondheim og er en innovativ og verdensledende tjenesteleverandør av robotiserte og patenterte løsninger for serviceoppdrag i skvalpesonen på offshore installasjoner. Tjenestene som tilbys inkluderer rengjøring, inspeksjon, reparasjon, modifikasjon som resulterer i bærekraftige levetidsforlengelse for installasjoner i skvalpesonen. Selskapet tilbyr helhetlige løsninger som eliminerer behovet for dykkere eller ROV’er i risikoutsatte områder. Selskapet ble etablert i 2017 og omsatte i 2022 for ca. 150 millioner kroner. Selskapet har i overkant av 20 ansatte og tilsvarende antall innleide ressurser på oppdrag.

https://oceantech.no