Fishbase Group AS er rigget for vekst med frisk "Frøy Kapital"

Fishbase Group AS er rigget for vekst med frisk "Frøy Kapital"

Fishbase Group AS har styrket egenkapitalen gjennom emisjon med eksisterende eiere og Frøy Kapital.

Emisjonen sikrer Fishbase egenkapital til pågående investeringer i økt yngelproduksjon av både torsk og laks, samt fremtidsrettede lokaler på Bjørnsøya i Dønna kommune.

Frøy Kapital blir største eier

Etter emisjonen er Frøy Kapital blitt største eier i Fishbase Group.

«Fishbase Group har et spennende potensial som vi ønsker å ta del i og utvikle fremover. Konsernets høye ambisjoner innen sjømatproduksjon er et godt tilskudd til vår portefølje, og vi ser frem til et produktivt samarbeid på Helgeland», sier Klaus Hatlebrekke, investeringsdirektør i Frøy Kapital AS.

«Vi setter utrolig stor pris på å få inn Frøy Kapital i konsernet. Det styrker både kapitaltilgang og konsernkompetanse i tiden som kommer. Fishbase har en ambisjon om fullskala sjømatproduksjon fra egg til marked, og gjennom emisjonen posisjonerer vi oss stadig nærmere målet», meddeler Henry M. Thomassen, konserndirektør i Fishbase Group.

«Vi ser frem til et løft for vår sjømatstrategi. At et av Norges mest ekspansive investormiljøer velger å investere, er en bekreftelse på at vår visjon og produksjon er blant de ledende innen fremtidens sjømatproduksjon», sier Thomassen.

Slik er den nye eierstrukturen i Fishbase Group

  • Frøy Kapital 51,16%
  • Kapnord AS 24,20%
  • Green Farming AS 12,49%
  • Ecomarin AS 5,47%
  • Tanik AS 2,02%
  • Øvrig ledelse 4,65%.